sâmbătă, 11 februarie 2012

Intalnire fata catre fata...cu NR



9 Februarie 2012

Prima intalnire fata in fata cu Noua Republica.
Asteptarile nu mi-au fost inselate. Am intalnit oameni de valoare, oameni care au idei, simtul responsabilitatii si nu in ultimul rand, simtul umorului :)
Aici s-au adunat oamenii care au o constiinta activa, nu adormita, oameni saritori si decenti.
Nu toti au avut de-a face cu politica, dar cu siguranta toti stiu ce inseamna calitatea si toti stiu ce inseamna sa fii om in adevarul sens al cuvantului; un om integru.
Am intalnit oameni cu experienta in domeniul politicii, oameni avizati, dar si oameni simpli, dispusi sa ajute cu tot ce le sta in putinta. Desigur ca exista si criterii de selectie; daca nu ar exista nu as fi intalnit numai oameni cu o coloana vertebrala foarte dreapta.
NR insumeaza sperantele oamenilor prin diversitatea si deschiderea ei.
Impresioneaza prin transparenta si sinceritate; dar mai ales prin avantul cu care lupta pentru o altfel de lume.
Pornind de la un manifest prin intermediul internetului, NR a devenit simbol si speranta pentru multi oameni care doresc schimbarea, oameni care s-au saturat de o viata mult prea apasatoare si de o lume in care minciuna sta la fundatia tuturor actiunilor.
Conceptele care stau la baza NR sunt unele care au disparut de ceva timp de pe scena politica: onestitate, demnitate, dreptate, slujirea poporului, nu a propriului buzunar; justitie, nu doar lege pe o bucata de hartie, respect fata cei care sunt contemporanii nostrii, dar si fata de cei nenascuti, caci ei nu merita drept mostenire lumea in care traim astazi.
Ruperea de valori este o pierdere pe care unii inca nu o constientizeaza. Dar intoarcearea catre acestea nu este imposibila.
NR si oamenii care o alcatuiesc isi doresc o societate diferita si doresc sa fie reprezentati de oameni capabili.
Ei doresc sa fie cei care au intr-adevar puterea de a alege si mai ales isi doresc sa aiba din ce sa aleaga.
Noi ne dorim sa avem din ce sa alegem.
Daca am inghitit coruptia si falsitatea pana acum din acest moment vreau sa simt ca ma puterea sa schimb ceva. Alaturi de mine se afla sute de oameni, iar alaturi de aceste sute ma aflu si eu.
Nu sunt cea mai importanta, dar orice parere conteaza si asta nu ma priveste numai pe mine, ne priveste pe toti cei care traim aici, in Romania.
Ne priveste pe toti pentru ca avem puterea sa ne schimbam prezentul si cu siguranta avem puterea sa schimbam viitorul pentru cei care vor veni in urma noastra.
Sta in mainile noastre puterea de a da un alt sens miilor de vieti ce vor veni pe lume si miilor de oameni ce sunt impovarati de viata de astazi.
Nimeni nu spune ca este usor sa schimbi obiceiuri proaste si inradacinate; nu este usor sa schimbi un mod de gandire caracterizat prin indiferenta sau egoism, dar nici ideea de a crea o alta lume nu este imposibila.
Nu mai plecati de la premisa ca o lume in care coruptia nu mai exista, in care minciuna este redusa si valorile adevarate sunt promovate este imposibil de conturat pentru ca nu este asa. NR este exemplu perfect.
Daca doriti sa va faceti o parere despre ce am spus, puteti oricand sa aruncati un ochi la adresa http://nouarepublica.ro/



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu