joi, 23 februarie 2012

Mers de tren

Sub fumurii raze de lumini, un tren.
Langa peron, sunt eu. Langa geamul compartimentului este gandul tau.
Bate vantul, doar el ne leaga, purtand soaptele, dus-intors...calatorie inutila.
Ganduri disipate printre frunze de toamna.
Lasi in urma coline...fara tinta, ma pierd in atemporalul iluzoriu; doar acolo suntem prezenti.
Spatiul nostru inchis, plasat in illo tempore, intr-o toamna cu suflu cald...
Romanta cu parfum de toamna, pierduta printre foi galbene - vise de catifea cu papusi de ceara..s-au topit si ele, si visele au fost cuprinse de bratele pustietatii.
Malul marii, aer sarat si putin rece. Rasarit in culori pastelate, groase. Apoi, un apus in melancolice nuante..toate trec pe sub ochii mei, iar dincolo de ele esti tu; tu, langa geamul putin aburit, in trenul ce pleaca incet.
Tango abandonat in gara, drum singuratec catre casa din padurea de tei..leaganul mare din curte este impins de vant; tu nu mai vrei sa il ajuti sa ma faca sa surad sub caldul soare timid.
Lasi o umbra pe veranda colorata cu ruginiu-galben-verde; dar umbra e tacuta si palida - se joaca printre copaci ca o adiere fugara.
Sub pasii mei se frang frunzele in ritm de balada; praf de rubine sfaramate la margine de drum...
Si un creion ce aluneca timid pe-o bucata de hartie si iti da viata articuland literele numele tau, dar se opreste mereu la jumatate...se lasa intunericul, nu e nimeni prin preajma sa il alunge.
E frig, soarele se stinge incet in apusul insangerat..perdele se inchid, scena se cufunda-n bezna, actorii tac; tu adormi printre gandurile mele, iar eu ma incalzesc usor...






Cateva din    'Celelalte cuvinte' - Despartire

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu